V NOVO ŠOLSKO LETO Z NAMI; OBA TERMINA RAZPRODANA!

Inštitut za gozdno pedagogiko Vas vabi na seminar MI SMO GOZDNI RAZRED

OBA TERMINA RAZPRODANA!

Zaradi velikega zanimanja smo razpisali dodatni termin, to je 27. avgust 2020. Prvi termin, ki bo potekal 25. avgusta je v celoti zaseden, tako, da prijave sprejemamo samo še za 27. avgust.

 Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije se je formalno oblikovala v letu 2012, danes je vanjo vključenih 150 šol in vrtcev. Naša priporočila so preprosta: gozdni vrtec obišče gozd vsaj enkrat tedensko, gozdna šola, vsaj enkrat mesečno. Toda, to ne pomeni, da ne smete v gozd večkrat, ali pa da ne smete dejavnosti prilagoditi učnemu utripu, vremenskim razmeram, nagajivosti otrok, polni luni ali pa slabi volji kolegic v zbornici.

Poleg tega, da poučevanje izven učilnice prinaša številne prednosti za učence, pedagoški strokovni kader, vrtce in šole, je obenem tudi odgovor, kako pristopiti k novemu načinu šolanja v sedanjih razmerah in pri tem ohraniti kakovost dela. Poučevanje v naravi in bližnjem lokalnem okolju odpira številne nove priložnosti. Ko otrokom omogočimo učenje skozi gibanje, naredimo največ tudi za njihov um in razvoj, ter jim seveda damo veliko volje do učenja.

Kaj bomo počeli na seminarju? Skozi prikaz praktičnih aktivnosti bomo skupaj načrtovali delo v naravnih okoljih, ki bo vsebovalo različne možnosti prenosa učnih načrtov v naravo. V gozdu bomo ustvarili trdne cilje, ki jim boste sledili skozi šolsko leto.

Vse informacije najdete na povezavi. Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete na 031 670 034.

Natalija

gozdna pedagogika, Izobraževanje, Mreža gozdnih vrtcev in šol, Natalija Gyorek

Mag. Natalija Gyӧrek 22.07.2020
Nazaj
Nazaj