RAZPRODANO; GOZD NA RECEPT – NOV JESENSKI SEMINAR

SPOŠTOVANI!

Ob vsej koristnosti druženja z naravo, verjetno ni presenetljivo, da se ravno zaradi narave počutimo bolj žive in vitalne. Narava nam daje energijo, nas osrečuje, razbremeni vsakodnevnih stisk, ki so posledica preobilice nalog, ki jih sprejemamo. Narava odpira vrata ustvarjalnosti in nam pomaga, da smo prijazni do drugih. V naravi je nekaj, kar nas »obnavlja«, nam omogoča, da se počutimo bolje, da bolj zbrano in kreativno razmišljamo ter poglabljamo razumevanje sebe in drugih.

Kdor je nenehno na »mobilniku« ali pred zaslonom, zamuja nekaj zelo spektakularnega; resnični svet.

Dr. Cvetka Avguštin, spec. interne in socialne medicine

 

V oktobru Vas vabimo na izobraževalni seminar

GOZD NA RECEPT

Spodbujanje celostnega zdravja preko dnevnega bivanja v naravi

Danes živimo na hitrem pasu, poskušamo uravnotežiti zdravje, družino, delo in prosti čas. Bolj kot kdajkoli prej potrebujemo kraje, kjer se počutimo dobro in delujemo optimalno. Študije dokazujejo, da smo podcenjevali vpliv narave na človeka: zvoke, vonjave, naravno svetlobo, gozdove, reke, oceane, živalski svet, hojo v naravi, dihanje, sprostitev, možnost rehabilitacije. Zmanjšanje stika z naravo odstrani pomembno zaščito pred psihološkim stresom in možnost kognitivne regeneracije. Znanstveniki ugotavljajo, da odmik od narave pomeni tudi negativen učinek na imunski sistem. Raziskave okoljske psihologije nam kažejo, da narava spodbuja splošno dobro počutje, zmanjšuje stres, izboljšuje našo koncentracijo, spodbuja zdravje in tako za današnjega človeka predstavlja enega največjih psiholoških varnostnih faktorjev. Poleg tega je občutek povezanosti z naravo vse bolj prepoznan kot osnova uravnoteženega in trajnostnega načina življenja. To potrjujejo tudi izbruhi ustvarjalnosti, reševanja problemov in občutki dobrega počutja po sprehodu v naravi.

Skozi seminar bomo spoznali kako pravočasno prepoznati stres in obvladati stres, skozi bivanje v naravi spodbujati zdravje in notranji mir, ter kaj so gozdni terapevtski sprehodi, ki izhajajo iz japonske prakse imenovane shinrin yoku in imajo dokazano pozitivne učinke na naše zdravje. Povezali bomo NARAVO, GIBANJE, SPROSTITEV IN OKREVANJE.

Seminar bo praktično naravnan s predstavitvami in delavnicami v naravi.

 

Mag. Natalija Gyӧrek 11.07.2019
Nazaj
Nazaj