MI SMO GOZDNA ŠOLA – PRIJAVE ZA SEMINAR ZAPRTE!

INŠTITUT ZA GOZDNO PEDAGOGIKO V SODELOVANJU Z GOZDNIM ŠOLAMI: OŠ TONETA ČUFARJA JESENICE, OŠ IVANA GROHARJA ŠKOFJA LOKA, OŠ JANEZA PUHARJA KRANJ, OŠ PRESKA IN OŠ SELNICA OB DRAVI – PŠ SV. DUH NA OSTREM VRHU

 

organizira seminar

MI SMO GOZDNA ŠOLA!

 

Kaj boste počeli v naslednjem šolskem letu? Mi bomo šolske dni preživljali tudi v gozdu in prav vsak se nam lahko pridruži. Seminar je nadgradnja dosedanjih izobraževalnih seminarjev, saj bodo delo predstavile učiteljice, ki uspešno vključujejo pedagoško delo v gozdu v vsakdanji utrip šol. Skozi gozdni pouk, vam bomo predstavili kako začeti s poučevanjem v gozdu, kje so ovire in kje prednosti, kako prepoznati in spodbujati učenje otrok ter uspešno zasledovati cilje. Na seminarju bomo predstavili številne praktične pristope, ki jih boste lahko uporabili pri delu z otroki v naravi, pri tem pa ne bomo pozabili tudi na razvoj vaših kompetenc.

V gozdno šolo vas vabijo:

Damjana Očko in Viktorija Pupaher sta učiteljici na podružnični šoli Sveti Duh na Ostrem vrhu. Njuna centralna šola je OŠ Selnica ob Dravi. Že od leta 2017, ko sta se vključili v Mrežo gozdnih vrtcev in šol Slovenije je njun cilj, da v pouk na prostem sistematično vsako leto vneseta več ciljev iz učnega načrta. Pri tem se vertikalno in medpredmetno povezujeta.

Janja Bračko Mesec in Maja Trojar Kepic sta učiteljici razrednega pouka na OŠ Ivana Groharja Škofja Loka in že peto leto redno vključujeta v pouk učenje na prostem, v okviru šolskega projekta Gozdoljub. V naravi dajeta poudarek gibanju, uporabi čutil in izkustvenemu učenju ter krepitvi medsebojnih odnosov.

Tanja Štrukelj in Mateja Jelen sta učiteljici razrednega pouka na OŠ Preska. Vsakodnevno del pouka izvedeta na prostem, največkrat v bližnjem gozdu. V naravi, njuni najljubši učilnici, za otroke pripravita zanimive dejavnosti vseh predmetnih področij, ki pa se običajno prepletajo. Odzivi otrok in staršev so pozitivni, kar ju neprestano žene k iskanju novih idej. Teh jima zares nikoli ne zmanjka.

Klavdija Klinar in Nina Primožič sta dve Gorenjki, ena iz Jeseniške, druga Kranjske osnovne šole, ki najraje poučujeta v gozdu. Tam učencem povesta veliko novega o gozdu in tudi o drugih temah. Seveda poskrbita, da se učenci ob vsem tem dobro razgibajo.

SEMINAR BO V CELOTI POTEKAL V GOZDU!

Program najdete TUKAJ!

Mag. Natalija Gyӧrek 20.06.2022
Nazaj
Nazaj