ZASEBNO VARSTVO ISKRICE V OČEH

Lošca 46, 1360 Vrhnika

Kontaktna oseba: Anita Jakša

 

Z januarjem 2021 so odprli zasebno varstvo otrok. Od tega dne z otroki dnevno zahajajo v naravo, ob kakršnem koli vremenu.

Pri tem sodelujejo z notranjimi in zunanjimi sodelavci, ki pomagajo pri organizaciji, idejah za aktivnosti in izvedbi dela. Odzivi otrok in staršev so pozitivni. Za primerno obleko za njihove podvige tako poskrbijo starši. Opažajo, da je naravno okolje v času uvajanja otrok v varstvo najbolj podporno za vsakega od otrok.

Kurikulum je s temi pristopi zelo preprosto usklajevati. Potrebno je imeti le ideje, ljubezen do narave, veselje ter radost v srcu do povezovanja s seboj in nato se vse v naravi zgodi samo. Narava je čudež Zemlje in mi smo najmogočnejši del tega, a žal smo v večini to utišali.

Njihov namen je, da z načinom dela, ki ga izvajajo, otroci skozi dejavnosti izkustveno spoznajo in začutijo mogočnost ter sinhronost naravnega okolja in človeka in da skupaj iščejo pot nazaj k naravi, zaznavanju letnih časov in dobrobiti narave. Težijo k čim večji svobodi gibanja in razmišljanja ter zavedanja pomena narave, ki smo ga včasih poznali, a ga vztrajno izriva sodoben tempo življenja.