VVE PRI OŠ KUZMA

Kuzma 20, 9263 Kuzma

Kontaktna oseba: Jasmina Kranjec

 

Vsako bivalno okolje ima svoje prednosti in slabosti. Včasih na vasi tarnajo, da so prikrajšani za dostopnost do trgovskih in izobraževalnih centrov, zdravstvenih ustanov, kulturnih, družbenih ter športnih prireditev, izven šolskih dejavnosti in drugih dogodkov.

Vendar pa imajo največjo dragocenost, ki ugodno vpliva na njihova življenja. To je narava. V naši neposredni okolici vrtca imamo travnike, polja in gozdove, ki jih kar vabijo, da pobegnejo med njih.

Njihova skupina veliko časa preživi v gozdu. V gozdu se razgibavajo, berejo pravljice, gradijo hiše iz vej, spoznavajo živali, ki živijo v gozdu, spoznavajo značilnosti dreves in plodov; skratka se učijo. Včasih pa vanj pobegnejo kar tako, za sprostitev in umiritev. Ker je gozd naravno okolje, ki je v nenehnem razvoju si v prihodnosti želijo še več vsebin in dejavnosti prenesti iz zaprtega prostora v naravo. V gozdu si bodo našli svoj kotiček, ga poimenovali, se v njem učili pesmic, razvrščali in klasificirali, izvajali naravne oblike gibanja, praznovali začetke letnih časov, rojstne dni otrok in še mnogo več. Ker so na tem področju naredili že veliko in ugotovili, da otroci naravnost uživajo, se bodo potrudili, da bodo naredili še več. S tem namenom se tudi priključujejo Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije.