OT(R)OK, Kreativne otroške delavnice, Nina Mežek s.p.

Ulica Ob Pečini 7, 6310 Izola

Kontaktna oseba: Nina Mežek

OT(R)OK se nahaja  na obrobju starega mestnega jedra v Izoli, v neposredni bližini gozdička na Svetilniku in plaže.

OT(R)OK sledi načelom gozdne pedagogike že od samega začetka delovanja, leta 2011. Pod njihovo streho izvajajo različne programe, med drugim tudi program NATUR OT(R)OK in PROST (OTROK).

V naravi preživljajo čas vse dni v letu, v vseh letnih časih, ne glede na vreme. Iščejo stik in pot nazaj k naravi, tako v zunanjem okolju, kot tudi na domačem vrtu, za katerega pridno skrbijo. Prosta igra v naravnem okolju za njih pomeni ključ k svobodnemu odraščanju. Vrt je za njih glavna “učilnica” in hvaležni so, četudi se nahajajo v starem mestnem jedru, otroci uživajo v stiku z naravnim.

Njihov glavni cilj je otrokom omogočiti čim več pristnega stika z naravo, kjer se prosto gibajo, raziskujejo in odkrivajo in tako pridobivajo nove izkušnje ter znanja.

Ideje za delo se jim velikokrat porodijo spontano, črpajo in prilagajajo jih iz različne literature, udeležujejo se seminarjev, velikokrat pa pobude in želje pridejo tudi s strani otrok.

Vsekakor so mnenja, da učenje v naravi/z naravo prinaša veliko prednosti, opažajo namreč, da so otroci na prostem za učenje bolj motivirani in samoiniciativni, so bolj iznajdljivi, predvsem pa, da bolj uživajo.

Svoje znanje na tem področju si želijo še razširiti, zato se močno veselijo sodelovanja v Mreži gozdnih vrtcev in šol. Njihova velika želja, v letošnjem šolskem letu, je nadgradnja njihovega programa Mala Šala (za otroke pred vstopom v šolo) tako, da bodo glavnino časa preživeli v naravi. Urejajo si tudi “učilnico” na prostem.