Gozdne urice za najmlajše

Delavnice gozdne pedagogike za predšolske otroke so prilagojene otrokom od 3. do 6. leta starosti, z veseljem pa jih izvedemo tudi za učence prvega triletja. Vsebinsko se aktivnosti gozdne pedagogike navezujejo na vsa področja kurikula za vrtce: gibanje, jezik, narava, družba, umetnost in matematika. V enem dopoldnevu izvedemo dve ali tri delavnice v bližnjem parku ali gozdu. Delavnice se navezujejo ali prepletajo glede na zanimanje otrok, seveda se pri tem veliko gibljemo, igramo in sledimo radovednosti malčkov.

GOZD – IZ MALEGA RASTE VELIKO

Tudi v gozdu se drevesa vključujejo v vrtce, šole in se učijo. Preko igrivih aktivnosti bomo spoznavali gozd, drevesa, njihove lastnosti in način življenja.

OBLAKI NAPOVEDUJEJO VREME?

Vreme je ‘in’, vremensko napoved gledajo mame in očetje, babice in dedki, strici in tete. Ampak malčki ne razumejo najbolj napovedovanja vremena s pomočjo satelitov, zato se bomo naučili napovedovati vreme na gozdni način: izdelali bomo preprost določevalni ključ za opazovanje oblakov, se naučili izmeriti temperaturo, opazovali spreminjanje vremena in narave glede na letne čase, pa še na izdelavo gozdnih vetrnih igrač ne bomo pozabili. In seveda na koncu sledi vremenska masaža.

VODNI DETEKTIVI

Kje vse se skriva voda in kaj vse se skriva v vodi? Skupaj se bomo podali na detektivsko raziskovanje vode v naravi, pri tem bomo spoznavali različne vodne vire: potok, reko, ribnik, izvir, lužo, oblake, dež, vodne živali in njihove lastnosti. Spoznali bomo, da v vodi ne živijo samo ribe, ampak tudi sila zanimive živali, ki jih moramo uloviti z mrežo. Seveda brez škornjev in čofotanja po vodi ne bo šlo.

DIVJA BRATA KRATT: PREOBLEKA BITIJ

Tokrat bosta divja brata Kratt svoje preobleke bitij posodila otrokom. Domišljija bo imela prosto pot, enkratna gozdna dogodivščina pa okrepila poznavanje živalskih lastnosti, otroške čute ter ustvarjalnost. Spoznavali bomo različne živali, njihove lastnosti, način prehranjevanja, zvoke oglašanja, ter se hkrati urili v predstavljanju lastnih in tujih značajskih lastnosti.

ZVERJAŠČEVE DOGODIVŠČINE

Zverjasec zelo rad obišče gozd ali park. Sploh ni dvoma, da ga v vašem gozdu ne bi našli in se mu pri igrivih dogodivščinah pridružili ter preko aktivnosti gozdne pedagogike spoznavali, kaj vse ta strašna zverina potrebuje za preživetje v gozdu.

ŽIVALSKA OLIMPIJADA

Tudi živali v gozdu prirejajo olimpijado. Ali vas zanima, kako poteka in katere živali so najhitrejše, najbolj gibčne in katere hodijo neslišno? Zabavna in poučna gozdna olimpijada bo navdušila otroke in izvabila iz njih sodelovanje, pogajanje in željo po znanju. Seveda bomo na koncu vsi zmagovalci.

Background
Želite biti obveščeni o dogodkih in seminarjih? PRIJAVITE SE!