SPOŠTOVANI!

Inštitut za gozdno pedagogiko Vas v sodelovanju z OŠ Jela Janežiča Škofja Loka, OŠ Ljubo Šercer Kočevje in
Gozdarskim inštitutom Slovenije

Vabi na konferenco

ZELENA UČNA OKOLJA: PREDNOSTI UČENJA V NARAVI ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI

V preteklih dveh letih smo skozi Erasmus+ projekt Zelena učna okolja, ovrednotili primere dobrih praks, se pogovarjali s strokovnjaki na področju izobraževanja in učenja na prostem, preizkušali gozdne aktivnosti ter razvili nova učna orodja. Pri tem smo sodelovali s partnerji in šolami za otroke s posebnimi potrebami v Sloveniji, Združenem kraljestvu in Belgiji.
Konferenca je priložnost, za razpravo o učenju z naravo, da delimo to, kar smo se naučili, raziščemo možnosti za nadaljnji razvoj na tem področju in ugotovimo, ali lahko razvijemo mrežo praktikov in šol, ki si želijo sodelovati in tudi v prihodnje razvijati področje učenja v naravi za otroke s posebnimi potrebami.

Verjamemo, da lahko s poukom, programi in aktivnostmi, ki potekajo v naravnih okoljih, otroci s posebnimi potrebami dosežejo večji napredek pri njihovem celostnem razvoju.

Koordinator in prijave: Inštitut za gozdno pedagogiko, mag. Natalija Györek
Telefon: 031-670 034
E-naslov: natalija.gyorek@kks-kamnik.si, info@gozdnivrtec.si

Lokacija: Škarbčeva domačija v Ribnici, Hrovača 42, 1310 Ribnica

Kotizacija: brezplačen dogodek, za tople napitke in kosilo bo poskrbljeno

Vabljeni: učitelji v OŠ za otroke s posebnimi potrebami, vzgojitelji v razvojnih oddelkih, pedagoški strokovni, strokovni delavci v šolah vrtcih in zavodih: učitelji, vzgojitelji, psihologi, specialni pedagogi, socialni pedagogi in starši ter vsi, ki se neformalno ukvarjate z otroki s posebnimi potrebami

Termin izpeljave konference: 7. november 2018

Rok prijave: 29. oktober 2018, na e naslov: natalija.gyorek@kks-kamnik.si

PROGRAM KONFERENCE NAJDETE NA POVEZAVI.