V decembru smo v Vrtcu Stročja vas doživeli otvoritev pravljične božično-novoletne čajanke, na katero smo se aktivno pripravljali že ves mesec december. Izdelovali smo lučke (laterne), se učili pesmi, v gozdni igralnici pa pripravljali prostor (hiško) hlevček, jaslice, pekli piškote, krasili…

Za glasbeno kulturno dogajanje je na dogodku poskrbela učiteljica Katja z Alino in Tio, božične pesmi pa sta nam nežno odpeli in zaigrali še Živa in Tadeja. Po kulturni sprostitvi smo se s prižganimi laternami odpravili proti naši gozdni igralnici v Lipnjaku. Z brega je bilo moč opaziti dolgo, dolgo razsvetljeno kolono malih in velikih pohodnikov.

In kakšno presenečenje smo doživeli ob prihodu na cilj? Obiskal nas je pravi pravcati Božiček, s svetlikajočo se čarobno palico, ki je za vsakega nekaj pričarala. Za otroke posebno sladko pregreho, za starše pa piškote, ki so jih predhodno v vrtcu napekli otroci. Vsi pa smo se okrepčali še z vročim, sadnim čajem.

Čarobna aktivnost v naravi, je prispevala k prijetnemu druženju otrok, staršev, starih staršev in ostalih prisotnih obiskovalcev. Sicer že tradicionalni dogodek želimo gojiti tudi v prihodnjih letih ter ga negovati v smislu sproščenega, prijetnega, mirnega, predvsem pa čarobnega predprazničnega doživljanja in druženja v prelepem naravnem stročjevaškem okolju.

V Stročji vasi, 18.12.2018

Zapisali Simona Škrlec in Marica Fijavž