GOZDNA UMETNOST/ FOREST ART

NAGRADNI NATEČAJ MREŽE GOZDNIH VRTCEV IN ŠOL SLOVENIJE ZA VRTCE IN ŠOLE 2019

IZHODIŠČE NATEČAJA

Narava se vseskozi spreminja in je že od nekdaj navdih za številne umetnike. Pri otrocih in odraslih vzbuja čudenje, kar je pomemben dejavnik za vseživljenjsko učenje. Ko otrokom ponudimo redno preživljanje časa v naravi, postanejo drugačni – bolj ustvarjalni, dovzetni za znanje in igranje. Možnosti za ustvarjanje v naravnih okoljih je neskončno. Zadostuje košček narave, gozd, lahko pa tudi travnik, obrežje potoka ali mlaka in pripravljenost, da se prepustimo radovednosti in ustvarjanju.

V natečaju od vas pričakujemo bogastvo idej in originalnost razmišljanja na temo:

GOZDNA UMETNOST/FOREST ART

Vabimo Vas, da v naravi ustvarite umetniška dela, izključno z uporabo materialov naravnega izvora, kot so tla, glina, prst, kamenje, skale, organski materiali (debla, veje, listje,…), sneg, led in voda. Dela naj bodo izvirna. Prepoznajte možnosti, ki jih ponuja gozd, predvsem pa naj se v njih začutijo ideje, ustvarjalnost, sodelovanje in soustvarjanje otrok. Gozdno umetnost lahko povežete z vsemi učnimi predmeti oz. področji kurikula, lahko izkoristite še zimski čas, naravni material iz jesenskih dni ali mogoče počakate na barve pomladi. Ustvarite lahko slike, skulpture, odtise, zgodbe, galerije.

Gozdno umetnost lahko zastavite kot enkratni ali pa večtedenski projekt, ki vas bo spodbudil k temu, da se boste v gozd radi in pogosto vračali. Nikakor ne želimo, da postane to projekt staršev, vzgojitelja(-ice), učitelja(-ice) ali učiteljske zbornice – naj bo to projekt vaših otrok. To je bistvo tega izziva! Vi jih usmerjajte, oni pa naj napnejo možgane, razmišljajo in s sodelovanjem ustvarjajo. Ob zaključku projekta, ko boste z izdelkom zadovoljni, ga fotografirajte in nam vse skupaj s prijavnico pošljite po elektronski pošti. Fotografije naj bodo v jpg obliki.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Prijavite se lahko skupina predšolskih ali šolskih otrok s pedagoškim strokovnim delavcem, ki usmerja njihovo delo in uredi prijavo. Prijavnico za razpis najdete tukaj.

KAKO BO POTEKAL IZBOR?

Sodelujete lahko vsi, ki boste do 10. maja 2019 poslali prijavnico in fotografijo vašega izdelka na e-naslov; natalija.gyorek@kks-kamnik.si. Vse fotografije vaših izdelkov bomo objavili na spletni strani Inštituta za gozdno pedagogiko, na posebni podstrani. Na ta način bomo iz fotografij ustvarili GOZDNO GALERIJO. Med 15. in 31. majem bo omogočeno javno glasovanje, umetniški izdelek, ki bo prejel največ glasov, bo zmagovalen. Nagrade po številu glasov bosta prejeli še drugo in tretje uvrščeni umetniško delo. V prijavi navedite ime skupine, vodjo skupine (strokovnega delavca) ter naslov šole oziroma vrtca. Za pristop k natečaju je izpolnjena prijavnica obvezna.

KAJ PA NAGRADE?

Izmed vseh prispevkov bomo izbrali tri najboljše in vas nagradili:

  1. NAGRADA: majice (T-shirt) na temo razpisa za vse člane skupine in priznanje za 1. mesto
  2. NAGRADA: majice (T-shirt) na temo razpisa za vse člane skupine in priznanje za 2. mesto
  3. NAGRADA: platnene vrečke Inštituta za gozdno pedagogiko za vse člane skupine in priznanje za 3. mesto

KJE LAHKO DOBITE DODATNE INFORMACIJE?

Pišite ali pokličite mag. Natalijo Györek na Inštitut za gozdno pedagogiko, dosegljivi smo po telefonu 031 670 034 ali na e-pošti natalija.gyorek@kks-kamnik.si

KJE BODO OBJAVLJENI REZULTATI RAZPISA?

Uradne rezultate razpisa bomo objavili  5. junija 2019 v naših e-novicah in na spletni strani www.gozdna-pedagogika.si

Veselimo se vašega sodelovanja in Vas prav lepo pozdravljamo!

Mag. Natalija Györek, Inštitut za gozdno pedagogiko

Background
Želite biti obveščeni o dogodkih in seminarjih? PRIJAVITE SE!