Program

Na Inštitutu za gozdno pedagogiko ponujamo program izobraževanj, publikacije in didaktične materiale, s katerimi vas želimo podpreti pri prvih korakih v gozd in naravo. Zanimajo nas tudi vaše želje in ideje, kako bi lahko dodatno popestrili program delovanja, zato nam pišite na:

Background

SEMINARJI ZA
PEDAGOŠKE DELAVCE

Zavihek-Program-Seminarji-za-pedagoške-delavce

Strokovna izobraževanja s področja gozdne pedagogike oz. poučevanja na prostem so namenjena vzgojiteljem, učiteljem, študentom pedagoških smeri, društvom, zavodom, gozdarjem in vsem, ki jih zanima delo na področju gozdne pedagogike. Na seminarjih, ki jih organiziramo, boste našli vsakokrat nove in aktualne vsebine, ki vam bodo v pomoč pri vašem delu. Pridobili boste pomembne veščine za vzgojo in poučevanje na prostem in v gozdu!

INDIVIDUALNO
OBLIKOVANI SEMINARJI

Zavihek-Program-Individualni-seminarji

Individualno oblikovani seminarji s področja gozdne pedagogike so namenjeni tistim vrtcem in šolam, kjer želi manjši ali večji del kolektiva spoznati ta način dela. S seminarjem, ki ga bomo pripravili glede na vaše želje, želimo odgovoriti na vaša konkretna vprašanja in potrebe. Skupaj s pedagoškimi delavci ali tudi z otroki se lahko odpravimo v gozd. Poleg izobraževanja o gozdu kot ekosistemu ponujamo vsebine o pomenu svobodnega gibanja na prostem, ustvarjalnosti in aktivnemu učenju na prostem, pridobivanju novih veščin in še mnogo več.

DELAVNICE V VRTCIH
IN ŠOLAH

Zavihek-Program,-delavnice-v-vrtcih-in-šolah

Gozdne delavnice so namenjene otrokom v vrtcih in šolah. Če nas povabite, se odpravimo z vašo skupino predšolskih ali šolskih otrok na prosto v gozd in vam pomagamo z nasveti in s praktičnimi primeri pri prvih korakih. Delavnice so prilagojene starosti otrok in sledijo kurikulu za vrtce in učnim načrtom v šolah. Potekajo v gozdovih v bližini vrtcev in šol. So motivacijsko usmerjene in pripravljene za manjšo homogeno skupino ali razred otrok.

Več informacij najdete na POVEZAVI.

Background
Želite biti obveščeni o dogodkih in seminarjih? PRIJAVITE SE!

  PRIROČNIKI

  Otroci-potrebujemo-gozd

  Priročnik predstavlja prvo strokovno delo s področja gozdne pedagogike, povezuje razvoj in življenje otrok v naravi in z naravo, v Sloveniji. Nastal je s sodelovanjem Inštituta za gozdno pedagogiko in Vrtcem Antona Medveda Kamnik. Tako pedagoški delavci kot starši boste v njem našli številne izkušnje, ideje in priporočila strokovnih delavk vrtca, ki so nastajala skozi izvajanje kurikula v naravnih okoljih.

  127 strani, velikost 210 x 210 mm, mehke platnice,
  kakovostne barvne fotografije.

  povabillo-v-gozd-srecnih-otrok

  V publikaciji so predstavljeni rezultati evalvacije v Vrtcu Antona Medveda Kamnik, kjer od leta 2012, uvajajo gozdno pedagogiko. Priročnik ponuja pregled strokovnega dela na področju gozdne pedagogike do leta 2012.

  Gremo-mi-v-gozd

  V priročniku vam prestavljamo inovativne pristope k vzgojno-izobraževalnemu procesu. Namenjen je pedagoškim strokovnim delavcem, vsem, ki se ukvarjajo z organizacijo dejavnosti v naravi in tudi staršem, ki bodo v njem našli ideje za preživljanje časa z njihovimi otroki v gozdu.

  142 strani, velikost 165 x 235 mm, vezan s špiralo, kakovosten barvni tisk s plastificiranim ovitkom in vključenim tedenskim planerjem za šolsko leto 2016/17.