OŠ JANEZA PUHARJA KRANJ – CENTER

Komenskega 4, 4000 Kranj

Kontaktna oseba: Nina Primožič

 

Pregovor pravi, da kar se Janezek nauči, to Janezek zna in njihovi vrtičkarji so dodobra osvojili gozd. Prav je, da s takim načinom dela nadaljujejo tudi v šoli. Mreži sta zaenkrat pridružena 2 razreda (1.b in 2.a), se pa zanimanje ostalih otrok in učiteljic povečuje. Večkrat vzamejo kak oddelek s sabo na »probo«, kjer se naužijejo primerov dobre prakse. Tako, da lahko rečejo, da na naši šoli dobro mrežimo.

V gozd se odpravljajo enkrat tedensko. Ta dan tam izvedejo vse ure pouka. Otroci vedo, da je na vrsti gozdni torek. Takrat so dobro opremljeni – s sabo imajo gozdni nahrbtnik, v njem pa pijačo (pozimi termovko), kak prigrizek, blazino za na tla in kak pripomoček po potrebi. Didaktičnega materiala ne prinašajo v šolo, saj ga naberemo v gozdu.

Res, da je šola sredi mesta in imajo do gozda vsaj 20 minut, če ne več. A to ni ovira, da vanj ne zahajajo redno. Matematika, spoznavanje okolja, slovenski jezik, glasbena, likovna in športna umetnost. Ni je ure, ki je ne bi izvedli v gozdu in s takim načinom dela bodo tudi nadaljevali.