Delavnice vrtci in šole

Zakaj z nami v naravo?

Učenje na prostem je jasno, tridimenzionalno, barvito. Prinaša številne nove impulze ne le za naše čute, temveč tudi za naša razmišljanja.

Povezovanje z resničnim svetom prinaša učenju smisel. Učenje poteka v naravi spontano, ob zabavnih aktivnostih in prosti igri, izkustvenem in situacijskem učenju ter gibanju. Obstaja vse večji občutek zadovoljstva z učenjem.

Kar se naučimo skozi izkušnje, si lažje zapomnimo in ostane globlje v možganih. Stik z naravo izboljša pozornost in koncentracijo.

Bivanje in gibanje na prostem zmanjšuje prekomerno telesno težo in debelost, izboljša delovanje imunskega sistema in zmanjša število bolezni.

Stik z naravo močno prispeva k duševnemu zdravju. Zmanjšuje stres, tesnobo in depresijo.
Zunaj otroci ne razvijajo le svoje znanje, ampak tudi čustveno in družbeno inteligenco. Razlogi za agresijo in nasilje so zmanjšani.

Učenje na prostem je naravno. Otroci so se na tak način učili več kot 99% zgodovine človeštva in so že po naravi opremljeni za tovrstno učenje. Narava je neprecenljivo terapevtsko in razvojno okolje, ki spodbuja razvoj otroka na vseh področjih in krepi otrokove sposobnosti.

Kaj vam z delavnicami ponujamo?

Ponujamo vam preproste, sveže in zdrave aktivnosti gozdne pedagogike v bližnjem parku ali gozdu ter uporabo inovativnih didaktičnih pripomočkov, ki jih boste zlahka izdelali sami in vas bo delo z njimi navduševalo. Po vsaki delavnici ali dnevu dejavnosti izvedemo skupno evalvacijo.

Če potrebujete kakšno pojasnilo ali imate vprašanje za nas, nam pišite na elektronski naslov: natalija.gyorek@kks-kamnik.si 

Veselimo se srečanja z vami!

Cena in organizacija

Cena dneva dejavnosti je 7 EUR na otroka. V ceno so všteta tudi vsa gradiva in drugi stroški. Največje število učencev, za katere lahko izvedemo dneve dejavnosti, je 30.

Izvajamo tudi tematske izobraževalne ekskurzije v vašem kraju, v bližnji okolici ali v Ljubljani, v kolikor s šolo pridete na ogled kakšnega drugega dogodka.

Background
Background
Želite biti obveščeni o dogodkih in seminarjih? PRIJAVITE SE!